Go Back

Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 hel rökt makrill
  • 4 löskokta ägg vi körde 4-5 minuter från kokande vatten
  • 1 Grönsallad till servering
  • 50 g babyspenat

Tomatsås

  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl god gräsig olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • Lite salt till smaksättning

Instruktioner

  • Värm ugnen till 125°.
  • Linda in fisken hel i alufolie och kör in i ugnen.
  • Riv tomaterna grovt. Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt tomater och övriga ingredienser. Koka ihop såsen på medelvärme i ca 8-10 minuter. Smaka av med salt.
  • Skölj sallad och spenat och fördela på tallrikar. Ta ut fisken och plocka större bitar som landar på salladen tillsammans med ägget.
  • Skeda över den ljumna tomatsåsen och servera direkt.